Uživatel nepřihlášen
Myšlenky a recenze Thaina Degu
RSS kanál blogu
Píše: ThainDegu - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Myšlenky a recenze Thaina Degu

Recenze: Bound By Flame - Ďábelská nuda

Pondělí 12.5.2014 10:56 - Autor: ThainDegu
To se mi líbí
Recenze: Bound By Flame - Ďábelská nuda

Jak se mi líbil Bound By Flame, bude to jen tuctové RPG nebo zaujalo svou jedinečností?

Atlas a jeho břímě

Ano i tak by se dala nazvat část o příběhu, vzhledem k tomu, že je asi největším tahounem této hry a tím pádem dost připomíná bájného obra Atlase, který na svých ramenou nese zem. Musím ale říct, že se příběh skutečně povedl a svou část v této hře nese skutečně hrdinsky. V roli jednoho z členů Svobodných Čepelí Vulcan, který mimochodem vypadá jako čistokrevný Sparťan se vrháte do zajímavého světa Vertielu kde zápasí dobro se zlem. Hordy nemrtvých pomalu zaplavují zem a je potřeba vytvořit efektivní alianci, která by se jim mohla postavit. V průchodu hrou na vás čeká řada rozhodnutí, které zaručují znovu hratelnost. Ale i přes ně je herní celek velmi krátký.

Chrám, u kterého se na začátku hry nacházíte, je napaden nemrtvými. Při jeho obraně je proveden rituál, který se mírně řečeno zvrhne. Část vašeho těla ovládá démon a je jen na vás jak velký prostor mu při průchodu příběhem dáte. Čím víc dostává prostoru tím větší je jeho vliv na vás vidět jak na vzhledu, tak i na silách které ovládáte. Souboj dvou částí které sdílejí tělo je skutečně zajímavým prvkem.

Grafická stránka lokací a hry jako takové není vůbec špatná, dokonce bych řekl, že je hodně pěkná. Lokace jsou různorodé a velmi detailně zpracované.

Stealth Kill
Stealth Kill

Pár dobrých přátel

Společníci jsou příjemným doprovodem při vašich dobrodružstvích, jejich přítomnost vám občas pomůže zdolat větší skupinky nepřátel. Zajímavý nejsou jen oni ale i jejich příběh, který má každý jedinečný. Mezi vaše společníky patří jak čarodějky, tak i silní válečníci. Nepřátel zde není málo. Tvoří je pestrá škála zvířat, nemrtvých a humanoidů. Jejich hlavním kladem je skutečně zajímavý vzhled. Spolu s touhou vás naučit jak správně uhýbat.

Dalším pozitivem je výroba a úprava zbraní. Tento strom dává prostor vaší kreativitě a beru ho jako jedno z mála plus z celku.

Fajn parta
Fajn parta

Jako slon v porcelánu

Tak mi občas připadá hlavní postava. Díky pro mě nesmyslnému ovládání a občas retardovaným pohybům postavy se hra dostává v obtížnosti nad Dark Souls II. Nebýt tohoto bodu tak je combat předvídatelný a jednoduchý. Nepřátelé vás učí, že hlavní je útočit opatrně. Sek, úskok a pak znovu sek. A tak pořád dokola, skáčete jako hopík odražený o stěnu.

Jediná varianta odskoků čí větší pohybové zdatnosti je možná jen na cestě rangera. Dvě dýky vám sice umožňují uhnout útoku ale tato možnost je dost omezená, můžete jen odskočit většinou je tato akce doprovázena epickým momentem. Po čase se ale tato část stává značně stereotypní.

Tím že si nasadíte obouruční meč, mizí veškerá možnost větší pohyblivosti čí úskoků. Zůstává vám jen možnost útoky nepřátel vykrývat a odkopávat jejich štíty či jiné krytí. Nemožnost úskoku či skoků v bok je až nepříjemně omezující. Jako celek mi souboje jak s bossy tak i normálními stvůrami přijdou občas dost zmatené a mírně frustrující. Zajímavé je, že v cut scénách hrdina skáče jedna báseň.

Celkově máte na výběr tři dovednostních stromů magii, rangera který je na úrovni zloděje a jako poslední válečníka který se ohání svou těžkou zbraní a dokáže zasadit skutečně ohromující údery. Hra směřuje tvorbu vaší postavy směrem válečníka či mága protože stealth zde nemá moc velké využití.

Jednoduše řečeno combat není to pravé ořechové. Hra vyžaduje pohyblivost, ale bere některé prvky, které k ní doslova patří, což je škoda.

Jeden z prvních silnějších nepřátel
Jeden z prvních silnějších nepřátel

Démon mamonu

Jak zakončit tento článek? Hra je jako celek průměrem, určitě jsou na scéně tituly, které jsou horší, ale většina je naopak lepší. Celkem mě překvapili první recenze, které přirovnávají hru k Zaklínačovi nebo dokonce k Dark Souls II. Nevím jak je to vůbec možné i kdybych se snažil tak tato hra je těmto velikánům vzdálena na míle daleko. Komunita se rozdělila na dvě části, jedna hru zbožňuje a druhá naopak moc nemusí. Co mě ale skutečně zaráží je cena 40 euro, za takový titul je to celkem opovážlivost. Když to porovnám s herním trhem tak najdu i levnější a kvalitnější kousky než je tento. Vývojáři spolu s distributorem se trošku přepočítaly a zbytečně odrazují hráče přemrštěnou cenou.


Bound by Flame na PC, PS4, PS3, Xbox 360 Hodnocení hry
Skóre hry 6 6/10
Bound by Flame
» Více o hře
Líbí se mi
  • Možná kombinace a využití skill větví
  • Málé studio udělalo celkem dobré RPG
  • Příběh
  • Volba ovlivňuje vaší podstatu(démon,člověk)
  • Soundtrack
  • Propracovaný herní svět
Vadí mi
  • Ovládání a obratnost postavy je děsivá
  • Cena vs herní doba
  • Souboje s bossem vyžadují cestu válečníka
  • 8,5 hodiny na RPG je hodně málo
  • Postava si rozhoduje kdy a kam se půjde.
Verdikt: Hra je dost průměrné RPG. Které zachraňuje jen výborný příběh. Přirovnávat to k DS II či Zaklinačovi je celkem urážka pro tyto dva tituly. Jediné co hru omlouvá je snad jen to, že byla vytvořena menším studiem, takže v budoucnu od nich dostaneme snad zajímavější tituly.
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
Bound by Flame na PC, PS4, PS3, Xbox 360Screenshoty ze hry
Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame Screenshot ze hry Bound by Flame
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze: Bound By Flame - Ďábelská nuda
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Gaos    Jo a než půjdeš na ochránkyni tak všechno prodej a nakup si lektvary atd. Nevadí že budeš přetížen. Na boj to nemá vliv, akorát nemůžeš sprintovatGaosgaos29079    24.5.2014 20:49 Gaos

Jo a než půjdeš na ochránkyni tak všechno prodej a nakup si lektvary atd. Nevadí že budeš přetížen. Na boj to nemá vliv, akorát nemůžeš sprintovat

Gaos    Jo s válečnikem je ten poslední boss tuhej. Já jsem to vyřešil tak že jak bojuješ s drakem tak jsem nakladl spoustu pastí a ten démon jak se zase probral tak od nich dostával čočku. Chce to mít co největší ochranu na led a spoustu lektvarů. 20 se mi zdá málo. A ještě je dobrý mít ty ohnivé plameny co tě chrání. Hrál jsem to taký přes 20 hodinGaosgaos29079    24.5.2014 20:38 Gaos

Jo s válečnikem je ten poslední boss tuhej. Já jsem to vyřešil tak že jak bojuješ s drakem tak jsem nakladl spoustu pastí a ten démon jak se zase probral tak od nich dostával čočku. Chce to mít co největší ochranu na led a spoustu lektvarů. 20 se mi zdá málo. A ještě je dobrý mít ty ohnivé plameny co tě chrání. Hrál jsem to taký přes 20 hodin

Kolousek001    No já to dohrál asi před hodinou. Jako příběh je krátkej až stupidně jenom 3 akty, prakticky jen 3 lokace, to mi příde dost ubohý šlo to narychlo . Na druhou stranu dohrál sem to za 20 hodin, což je ve srovnání s recenzí 8. 5 trošku někde jinde ale když to recenzenti hrajou stylem co nejrychlejc dohrát je to jasný. Já dělal všechny vedlejšáky a to sem to ještě párkrát podělal a komplet questy mám jenom u Edwen a Randvala , Edwen sem i svedl :D ...

Posledního bosse sem dělal ale skoro celej den :D Podle mě válečník je na bosse všechny uplně nahovno prostě potřebujete ty úskoky za rangera a na posledního bosse si našetřit a mít tak 20 lektvarů a spoustu šipek do kuše na draka to byla moje nej taktika.

Ještě to časem zkusím za ženskou a nechat se proměnit na démona a dokončit achievementy uvidím no.
Kolousek001kolousek00128103
    24.5.2014 12:57
Kolousek001

No já to dohrál asi před hodinou. Jako příběh je krátkej až stupidně jenom 3 akty, prakticky jen 3 lokace, to mi příde dost ubohý šlo to narychlo . Na druhou stranu dohrál sem to za 20 hodin, což je ve srovnání s recenzí 8. 5 trošku někde jinde ale když to recenzenti hrajou stylem co nejrychlejc dohrát je to jasný. Já dělal všechny vedlejšáky a to sem to ještě párkrát podělal a komplet questy mám jenom u Edwen a Randvala , Edwen sem i svedl :D ...

Posledního bosse sem dělal ale skoro celej den :D Podle mě válečník je na bosse všechny uplně nahovno prostě potřebujete ty úskoky za rangera a na posledního bosse si našetřit a mít tak 20 lektvarů a spoustu šipek do kuše na draka to byla moje nej taktika.

Ještě to časem zkusím za ženskou a nechat se proměnit na démona a dokončit achievementy uvidím no.

Gaos    Taky jsem to dohrál za rangera na obtížnost buvol v kombinaci s ohnivou magii a všechny jsem dal naprosto bez problému. Hraje se s ním lépe než s válečnikem. Za něho jsem to dohrál taky a měl jsem s ním kolikrát větší problémy než s rangerem. Chce to expit jenom jednoho plus ohen a jde to v pohodě. Jinak hra se mi líbí akorát by mohla být delšíGaosgaos29079    24.5.2014 11:47 Gaos

Taky jsem to dohrál za rangera na obtížnost buvol v kombinaci s ohnivou magii a všechny jsem dal naprosto bez problému. Hraje se s ním lépe než s válečnikem. Za něho jsem to dohrál taky a měl jsem s ním kolikrát větší problémy než s rangerem. Chce to expit jenom jednoho plus ohen a jde to v pohodě. Jinak hra se mi líbí akorát by mohla být delší

kamgeforce   1x   Souboje s bossem vyžadují cestu válečníka? Já hrál teda celou hru jako ranger na nejvyšší obtížnost a žádnej boss mi nezabral víc než 2 pokusy. Jinak ta herní doba je taky dosti subjektivní, já měl na konci hodin 15, i když je pravda, že sem četl úplně všechno a všechny lokace jsem procházel fakt důkladně. Ale jinak pěkná recenze.kamgeforcekamgeforce6237    15.5.2014 16:14 kamgeforce

Souboje s bossem vyžadují cestu válečníka? Já hrál teda celou hru jako ranger na nejvyšší obtížnost a žádnej boss mi nezabral víc než 2 pokusy. Jinak ta herní doba je taky dosti subjektivní, já měl na konci hodin 15, i když je pravda, že sem četl úplně všechno a všechny lokace jsem procházel fakt důkladně. Ale jinak pěkná recenze.

ThainDegu člen redakce    Sherlock161: I ty jeden :DThainDeguthaindegu27578    15.5.2014 12:39 ThainDegu

Sherlock161: I ty jeden :D

Sherlock161    Já bych ještě doplnil, že tato hra může některým jedincům způsobit noční můry, jinak fajn recenze. :)Sherlock161sherlock1617169    15.5.2014 12:23 Sherlock161

Já bych ještě doplnil, že tato hra může některým jedincům způsobit noční můry, jinak fajn recenze. :)

AsuraCzech   1x   Tak zrovna včera sem BoF dohrál a myslím, že je to fajn oddechovka od malého studia který se s každou hrou pomalu ale jistě zlepšuje.
Příběh a společníci jsou taková fantasy klasika ale slušně podaná. Takže určitě zahraju ještě jednou za Démona
Combat systém má pár mušek ale já šel jen strom válečníka a žádný problémy sem sním neměl.
Spousta lidí BoF vyčítá herní dobu a animace postav které jsou jako mluvící živé sochy ale člověk si musí uvědomit že ta hra měla jen minimální rozpočet na rozdíl od AAA studii které mají na hru desetkrát a stokrát víc. Takže porovnávat to s Zaklínačem, DA a DS je naprostá blbost.
AsuraCzechasuraczech13644
    15.5.2014 12:00
AsuraCzech

Tak zrovna včera sem BoF dohrál a myslím, že je to fajn oddechovka od malého studia který se s každou hrou pomalu ale jistě zlepšuje.
Příběh a společníci jsou taková fantasy klasika ale slušně podaná. Takže určitě zahraju ještě jednou za Démona
Combat systém má pár mušek ale já šel jen strom válečníka a žádný problémy sem sním neměl.
Spousta lidí BoF vyčítá herní dobu a animace postav které jsou jako mluvící živé sochy ale člověk si musí uvědomit že ta hra měla jen minimální rozpočet na rozdíl od AAA studii které mají na hru desetkrát a stokrát víc. Takže porovnávat to s Zaklínačem, DA a DS je naprostá blbost.

Lootmaster    Kolousek001: Titulky jsou uplně to poslední co bych řešil umím anglicky docela schopně....Lootmasterlootmaster5989    15.5.2014 11:11 Lootmaster

Kolousek001: Titulky jsou uplně to poslední co bych řešil umím anglicky docela schopně....

Lukkys    Docela sem tomu věřil, než sem viděl 5 minut gameplay hraném na PSku. Hodně nepovedené a srovnávat to se Zaklínačem? Graficky ani hratelně to Zaklínačovi nesahá ani po kotníky.Lukkyslukkys18193    15.5.2014 11:04 Lukkys

Docela sem tomu věřil, než sem viděl 5 minut gameplay hraném na PSku. Hodně nepovedené a srovnávat to se Zaklínačem? Graficky ani hratelně to Zaklínačovi nesahá ani po kotníky.

Kolousek001    To vůbec ... na konzolích nejsou ty parádní CZ titulky který se fakt povedli :D dost se tam mluví sprostě což někde tomu vytýkali ale mě se to líbí je to takový jiný než jinde. Spíš bych počkal až bude sleva na PC ono u takový hry je člověku jedno jak dlouho počká a snad to většina obcghodů zachvíli hodí tak za 500 ...Kolousek001kolousek00128103    15.5.2014 10:55 Kolousek001

To vůbec ... na konzolích nejsou ty parádní CZ titulky který se fakt povedli :D dost se tam mluví sprostě což někde tomu vytýkali ale mě se to líbí je to takový jiný než jinde. Spíš bych počkal až bude sleva na PC ono u takový hry je člověku jedno jak dlouho počká a snad to většina obcghodů zachvíli hodí tak za 500 ...

Lootmaster    Kolousek001: Popřemýšlím kdyby tak Sony vyhodilo akci za 1/2 pro pluskaře na PS4 tak bych do toho asi šel ...Lootmasterlootmaster5989    15.5.2014 10:53 Lootmaster

Kolousek001: Popřemýšlím kdyby tak Sony vyhodilo akci za 1/2 pro pluskaře na PS4 tak bych do toho asi šel ...

Kolousek001    Je to koridorovka a od tý nikdo nemůže čekat herní dobu jako ve Skyrimu kterej je extrém nebo prostě jinejch RPG kde můžete polovinu času vyplnit jen tím že chodíte po světě ... Tady tipuju že když udělám všechny vedlejšáku a nebudu přeskakovat příběhový dialogy se na 15 asi dostanu. + někdy později si to sjet znova a nechat se přeměnit komplet na démona a vyzkoušet trochu jinej storm perků tak dejme tomu těch 30 hodin.Kolousek001kolousek00128103    15.5.2014 10:45 Kolousek001

Je to koridorovka a od tý nikdo nemůže čekat herní dobu jako ve Skyrimu kterej je extrém nebo prostě jinejch RPG kde můžete polovinu času vyplnit jen tím že chodíte po světě ... Tady tipuju že když udělám všechny vedlejšáku a nebudu přeskakovat příběhový dialogy se na 15 asi dostanu. + někdy později si to sjet znova a nechat se přeměnit komplet na démona a vyzkoušet trochu jinej storm perků tak dejme tomu těch 30 hodin.

Lootmaster    Kolousek001: taky jsem jeden z těch pomalejších pro mě ta hra bude na 15 hodin .... , ale i tak pod 40+ by to jít nemělo ....Lootmasterlootmaster5989    15.5.2014 10:40 Lootmaster

Kolousek001: taky jsem jeden z těch pomalejších pro mě ta hra bude na 15 hodin .... , ale i tak pod 40+ by to jít nemělo ....

Kolousek001    8. 5 gameplay? Lootmaster tím bych se fakt neřídil. Tohle je klasickej člověk co tu hru absolutně rushne , na každej dialog dá beztak escape a jel na první obtížnost? (nečetl sem to tak nvm) :D ale já sem pořád ještě skoro na začátku a hodin mám už skoro 5 ... vedlejších úkolů je celkem dost a zabaví a začíná mě to i pořád víc a víc bavit. Ale je pravda že hra je těžká dost mám druhou obtížnost. Já peněz nelituju koupil sem za necelej 1000 krabicovku a ještě sem dostal plakát hezkej.Kolousek001kolousek00128103    15.5.2014 10:19 Kolousek001

8. 5 gameplay? Lootmaster tím bych se fakt neřídil. Tohle je klasickej člověk co tu hru absolutně rushne , na každej dialog dá beztak escape a jel na první obtížnost? (nečetl sem to tak nvm) :D ale já sem pořád ještě skoro na začátku a hodin mám už skoro 5 ... vedlejších úkolů je celkem dost a zabaví a začíná mě to i pořád víc a víc bavit. Ale je pravda že hra je těžká dost mám druhou obtížnost. Já peněz nelituju koupil sem za necelej 1000 krabicovku a ještě sem dostal plakát hezkej.

Lootmaster    Díky za recenzi už alespoň vím , že to nemám kupovat .... . 8, 5 hodiny gameplay omg .... stejná chyba jak u South Parku .... . to ani neni RPG .Lootmasterlootmaster5989    15.5.2014 09:35 Lootmaster

Díky za recenzi už alespoň vím , že to nemám kupovat .... . 8, 5 hodiny gameplay omg .... stejná chyba jak u South Parku .... . to ani neni RPG .

ThainDegu člen redakce    Popravdě jsem uvažoval i o 5 protože ten combat mě v průběhu celé hry hodně vytáčelThainDeguthaindegu27578    12.5.2014 22:05 ThainDegu

Popravdě jsem uvažoval i o 5 protože ten combat mě v průběhu celé hry hodně vytáčel

vajajo    No řekl bych že souboje s bossy jsou lepší když máte dýky / silné spelly. Sám si takto obíhám bosse a dávám critically. K tomu ještě velké dmg z pyromancery a boss vás ani neškrábne. Jinak pěkná recka :-) Sám bych dal hře 7/10. :thumbup:vajajovajajo13735    12.5.2014 21:55 vajajo

No řekl bych že souboje s bossy jsou lepší když máte dýky / silné spelly. Sám si takto obíhám bosse a dávám critically. K tomu ještě velké dmg z pyromancery a boss vás ani neškrábne. Jinak pěkná recka :-) Sám bych dal hře 7/10. :thumbup:

ThainDegu člen redakce    Recenzoidní kritika :DThainDeguthaindegu27578    12.5.2014 13:28 ThainDegu

Recenzoidní kritika :D

FireWolf    Super recenze :thumbup: (první! ! ! :D)FireWolffirewolf28784    12.5.2014 13:27 FireWolf

Super recenze :thumbup: (první! ! ! :D)