Uživatel nepřihlášen
Myšlenky a recenze Thaina Degu
RSS kanál blogu
Píše: ThainDegu - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Myšlenky a recenze Thaina Degu

Recenze: Divinity: Original Sin - RPG roku?

Středa 16.7.2014 08:57 - Autor: ThainDegu
To se mi líbí
Recenze: Divinity: Original Sin - RPG  roku?

Nezávislé studio Larian přišlo na Kickstarter se snem a touhou dělat kvalitní hry, které zaujmou široké publikum. Zatím to vypadá, že se jim sen splní do puntíku. Jejich titul naprosto ovládl širokou herní veřejnost a pomalu, ale jistě to vypadá, že z něj bude možná i RPG roku. Jak působí na mě? Vidím to stejně pozitivně jako ostatní, nebo mi hra jednoduše nesedla?

Cyseal

Vítejte v Rivellon, kde spolu svobodné národy bojují proti hordám skřetů a nemrtvých. Pomalu, ale jistě orkové začínají vyhrávat díky své temné magii, kterou si většina obyvatel tohoto světa nedokáže ani představit. Na scéně se objevují dva hrdinové. Odsouzený válečník a mystická hrdinka přivedená k životu. Dokáží se vypořádat se svou minulostí a společně bojovat proti hordám nepřátel? První zastávkou na jejich cestě bude Cyseal.

Do tohoto krásného města se dostanete hned po té, co si projdete jednoduchý tutorial, v kterém vám hra představí všechny své aspekty a možnosti. Metropole trpí řadou závažných problémů. Ze země na ně útočí nemrtvý a z moře orkové. Hned po vstupu vás uvítá hořící bárka, která potřebuje uhasit. To, jak se s tímto začátečním problémem vypořádáte, je jen na vás. Celkově se vám Cyseal bude líbit. V určitém směru mi připomnělo Neverwinter a popravdě ani nevím proč. Možná to bude jeho strukturou. Jak to vypadá za hradbami? Stejně fantasticky jako uvnitř. Autoři totiž dokázali vytvořit open-world s naprosto jedinečnou atmosférou, která je doplněna výborným hudebním doprovodem, což je můžeme jen chválit.

Zajímavou zastávkou v tomto městě je pohřebiště. Kdo by řekl, že hřbitov je jen místem smutku, bude v Divinity zajímavě překvapen. Náhrobky i obyvatelé tohoto místa vám na tváři jednoduše nemohou nevykouzlit úsměv. Titul si pohrává se zdravou dávkou ironie, která nikomu nemůže uškodit.

Achmed The Dead Terrorist
Achmed The Dead Terrorist

Retro vývoj

Většina RPG nabízí jen jednoho hlavního hrdinu, na kterém je příběh jednoduše postavený. Divinity k tomu přistupuje trošku z úhlu. Hned od začátku nám nabízí dva hlavní protagonisty. Ty si na začátku vytvoříte k obrazu svému. Postupem času je vaše rozhovory, rozhodnutí a skutky obohatí o nové zkušenosti a vlastnosti. Vaše charaktery mají jednoduše na výběr, jestli vztah mezi nimi bude přátelský či naopak z nich budou nesmiřitelní rivalové. Volby a rozhodnutí budou prakticky jen na vás. Krom hlavních postav postupem času potkáte dva další členy party, kteří vám usnadní vaše toulky divočinou, takže se nemusíte bát, že by naše dvojice začala trpět ponorkovým syndromem.

Rozvoj vašich postav vám připomene stará RPG, kde jste si s postavou museli skutečně vyhrát. Začátek je celkem jednoduchý. Určíte si pro oba charaktery jedno z jedenácti povolání . Čím dál ale ve hře jste, tím více možností a voleb pro vás nastává. Špatná investice zkušeností občas může pokazit výborně vybalancovanou postavu. Chcete raději silné charaktery, ale naprosto osamocené, zvolte jim perk Lone Wolf. Je to jeden z mnoha příkladů. Ve hře je vlastností, kouzel a perků skutečně nepřeberné množství. Nerad bych tím pádem něco prozradil, a proto vás nechám, ať si chvíle, kdy je budete odhalovat pořádně užijete.

S postavou si můžete pohrát
S postavou si můžete pohrát

Rozhodnutí je čistě na vás

První kroky městem vás přivedou k vraždě místního úředníka. Je potřeba jí vyřešit. A v tu chvíli přichází ten fantastický moment, kdy je to jak zločin vyšetříte čistě jen na vás. Nikdo zde není nedotknutelný. Chystáte se postupovat podle pravidel anebo jednoduše viníkům vykradete dům při honbě za důkazy a tím pádem zjistíte jejich skutečnou roli v tomto temném skutku?

Vaše rozhodnutí a rozhovory ovládají oba vaše charaktery stejnou mírou. Když hrajete hru jen sami za sebe, tak je celkem jednoduché docílit určité volby, ale při hraní v kooperaci je to hned o něco náročnější. Partner totiž v určitý moment může mít trošku jiný názor než vy a v tu chvíli nastává mela. Když mají oba charaktery opačná rozhodnutí, tak nakonec o vítězi rozhodne oblíbená hra Kámen, nůžky, papír. Po určitém počtu odehraných her se nakonec ukáže, kdo měl skutečně pravdu.

Jelikož hra občas nabízí skutečně náročná rozhodnutí je to celkem jednoduchý způsob, jak se zbavit například zodpovědnosti nad tím, kdo zemře a kdo bude žít. Prostě to necháte na osudu. A ten rozhodne. Zajímavý moment je, když potkáte dva strážce hádající se kvůli životu orkské ženy, do které je jeden z nich zamilovaný. Jak myslíte, že jejich příběh asi dopadne?

Občas mi ale přijde, že jsem dostal až příliš moc svobody a v městských uličkách jsem se jednoduše zamotal. Možná je to tím, že poslední dobou jsem pod ruku dostával RPG, která mě prakticky vedla za ručičku a ztratit se v nich bylo skutečně náročné. Je nám zde sice nabídnuta volnost, ale při špatné volbě nás osud dost zásadně a hlavně krutě potrestá.

Escort quest
Escort quest

Voda a blesk

Hodně se mi líbí, že hra pracuje s reálnými prvky. Věci jdou jednoduše skládat na sebe, voda hasí oheň a po zacpání děr s jedem přestanou do vzduchu pronikat otrávené výpary. Díky tomuto aspektu nabízí tento titul spoustu zajímavých a hlavně zábavných možností. Jak nejlépe pomoci dělníkům uhasit hořící loď? Jednoduše použijete svitek deště a zachráníte tak jejich živobytí. Nejhorší co však můžete se svou partou udělat je to, že při čvachtání ve vodě použijete vzdušná kouzla. Sice to zprvu vypadá jako genialní nápad, ale po chvíli, když je celá vaše parta mrtvá, už nikdy stejnou hloupost neuděláte.

Jako každé správné RPG je i Divinity naplněn řadou hádanek a hlavolamů. Ty jsou většinou založeny na hledání možností. A že jich nikdy není málo. Občas se jedná jen o posunutí předmětů jindy zas o složitější mechanizmus, nad kterým budete uvažovat déle než pět minut. Pro příklad bych uvedl ty, které vám dají méně práce. V jeskyním systému jsou masivní kamenné dveře, aby jste se dostali dál je potřeba je otevřít. Spínač jenž dveře otevírá, reaguje na váhu vašeho těla. Co tedy uděláte? Jednoduše nanosíte džbány, naskládáte je na sebe a vida, dveře se pomalu otevírají.

Příjemná hádanka
Příjemná hádanka

Umění boje

Soubojový systém je tu řešen naprosto na jedničku. Je sice tahový, ale využívá snad všechny pozitivní prvky hry, které titul nabízí. Občas vaše malá bitva vypadá jako šachová partie, každý tah může znamenat protivníkův konec. Jindy naopak jedna malá chyba zničí celé vaše snažení a ve výsledku na vás čeká smrt. Proto je důležité v této hře často ukládat pozice a nic neponechat náhodně. Jinak budete skutečně krvácet.

Každá z postav má na začátku combatu daný počet akčních bodů. Tím pádem prakticky vymizela jakákoliv potřeba many. Každá z akcí, které provedete vyžaduje určitý počet AP. Po provedení všech úkonů všech postav začíná další kolo, kde se pointy opět obnoví. Když v jednom tahu neuděláte, tak se jejich počet zvyší, tím pádem budete mít možnost provádět daleko náročnější kouzla či údery.

Zajímavé je, že celkově vaše souboje pracují jak s vámi, tak okolním prostředím a povětrnostními vlivy. Bouře při, které vaše a okolní postavy jednoduše promoknou. Díky tomu na ně pak působí elektřina s daleko větším účinkem. Díky vodě také můžete ze svého soka vytvořit ledovou sochu.Zajímavý moment je, když se člen party dostane do těsné blízkosti nepřítele a použité kouzlo se na něj částečně odrazí, takže nevyřadíte na pár kol jen vašeho protivníka, ale i svého parťáka. Časem si na to začnete dávat pozor, ale ze začátku to některé možná překvapí. Pro mě to byla rozhodně příjemná novinka.

Nepřítel co dával hity za půl hp
Nepřítel co dával hity za půl hp

Příběh s dobrým koncem

Popravdě již v první moment, kdy jsem do hry vstoupil, jsem byl naprosto uchvácen. Divinity: Original Sin mě jednoduše vtáhla do svého fascinujícího světa, z kterého jsem i přes nový kabát pocítil nádech nostalgie starších titulů, jenž mě zaujali natolik, že jsem u nich strávil desítky hodin. Povedený soubojový systém spolu s realistickým prostředím, fantastickou atmosférou a úžasným hudebním doprovodem mé nadšení ještě podpořili. K dokonalosti schází snad jen česká lokalizace, ale to snad časem komunita doladí. Tento titul nám ukazuje, že indie studia dokáží dělat fantastické tituly a dokonce s nimi oslovit i širší komunitu hráčů.

Malebný přístav
Malebný přístav
Divinity: Original Sin na PC, PS4, Xbox One Hodnocení hry
Skóre hry 9 9/10
Divinity: Original Sin
» Více o hře
Líbí se mi
  • Příběh
  • vedlejší questy
  • Soubojový systém
  • Rozhovory postav díky nimž si k nim vytvoříte určitý vztah
  • Soundtrack fantasticky posiluje atmosféru
  • Řešení hádanek
  • Do rozhovoru se můžete zapojit i ostatní postavy ve skupině díky čemuž občas nastanou skutečně zajímavé momenty
  • Svobodná vůle při plnění úkolů
  • Hru je lepší hrat v koopu
  • Realistické herní prvky (není chytré používat el. kouzla ve vodě)
Vadí mi
  • Občas trošku zbytečný stealth
  • s kamerou je možno pohnout jen o 90°
  • Uvítal bych větší možnost ovládat mé společníky(aktivace pastí atd)
  • Hráči může scházet lokalizace
Verdikt: Larian nám na Divinity ukazuje že i malé studio dokáže vytvořit fantastický titul který zaujme nováčky i veterány. Za sebe mohu tento klenot na poli RPG jen doporučit. Zatím hra vypadá na RPG roku.
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
Divinity: Original Sin na PC, PS4, Xbox OneScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin Screenshot ze hry Divinity: Original Sin
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze: Divinity: Original Sin - RPG roku?
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Alfajk    snad nekdy pridaji "sipku", ktera bude navadet od questu ke questu, alespon s moznosti ji vypnout/zapnout. .Alfajkalfajk16671    27.7.2014 14:11 Alfajk

snad nekdy pridaji "sipku", ktera bude navadet od questu ke questu, alespon s moznosti ji vypnout/zapnout. .

radimidar    U mě asi bude problém slabší angličtina, než to přelouskám, tak uběhne dost času, ale to samozřejmě není chyba hry :-)radimidarradimidar29342    27.7.2014 11:23 radimidar

U mě asi bude problém slabší angličtina, než to přelouskám, tak uběhne dost času, ale to samozřejmě není chyba hry :-)

ThainDegu člen redakce    Většina lidí si spíše stěžuje na dlouhé souboje než obsahovou stránku textů :) Ty se mi právě na hře hodně líbili. Občas je celkem náročné najít správnou odpověď. Hra v tomto ohledu není černobílá :)ThainDeguthaindegu27578    27.7.2014 11:09 ThainDegu

Většina lidí si spíše stěžuje na dlouhé souboje než obsahovou stránku textů :) Ty se mi právě na hře hodně líbili. Občas je celkem náročné najít správnou odpověď. Hra v tomto ohledu není černobílá :)

radimidar    Díky, zatím mám taky jen tyto dva, ale ze hry mám zatím smíšené pocity, z bojů jsem nadšený, ale ty nekonečně dlouhé dialogy, po kterých stejně nevím co přesně bych měl udělat. Jak jsi psal, asi jsme už moc zhýčkaní, tím jak nás v jiných hrách vodí za ručičku.radimidarradimidar29342    27.7.2014 11:06 radimidar

Díky, zatím mám taky jen tyto dva, ale ze hry mám zatím smíšené pocity, z bojů jsem nadšený, ale ty nekonečně dlouhé dialogy, po kterých stejně nevím co přesně bych měl udělat. Jak jsi psal, asi jsme už moc zhýčkaní, tím jak nás v jiných hrách vodí za ručičku.

ThainDegu člen redakce    Já osobně jsem zatím narazil jen na dva společníky. Prvního jsem potkal v městské knihovně a druhého v hospodě. Larian samozřejmě plánuje do budoucna víc společníků ale ja jsem měl zatím štěstí potkat tyto dva . Až budu hrát Divinity příště tak dám vědět jestli někdo nový přispěchal na pomocThainDeguthaindegu27578    27.7.2014 10:53 ThainDegu

Já osobně jsem zatím narazil jen na dva společníky. Prvního jsem potkal v městské knihovně a druhého v hospodě. Larian samozřejmě plánuje do budoucna víc společníků ale ja jsem měl zatím štěstí potkat tyto dva . Až budu hrát Divinity příště tak dám vědět jestli někdo nový přispěchal na pomoc

radimidar    Chtěl bych se zeptat, na kolik společníků můžu ve hře narazit? Díky za odpověď.radimidarradimidar29342    26.7.2014 22:05 radimidar

Chtěl bych se zeptat, na kolik společníků můžu ve hře narazit? Díky za odpověď.

ltr33    alfajk - zajdu za doktorem a taky dostanu ten papír :D doktoři na to serou a lidi toho zneužívají ve třídě to mělo tak víc jak 60% a opravdu to potřeboval :D tak lidi jsou čím dal tím víc debilnější a ty to jen potvrzuješltr33ltr3311336    25.7.2014 16:33 ltr33

alfajk - zajdu za doktorem a taky dostanu ten papír :D doktoři na to serou a lidi toho zneužívají ve třídě to mělo tak víc jak 60% a opravdu to potřeboval :D tak lidi jsou čím dal tím víc debilnější a ty to jen potvrzuješ

Alfajk    ltr33 - ses na omylu, ve tride na stredni skole nas bylo 30 a z toho nejmin 15 lidi to melo oficialni od doktora a dalsich 5 to melo potvrzeny jen ze zakladky, takze celkem vic nez 50%...Alfajkalfajk16671    23.7.2014 17:52 Alfajk

ltr33 - ses na omylu, ve tride na stredni skole nas bylo 30 a z toho nejmin 15 lidi to melo oficialni od doktora a dalsich 5 to melo potvrzeny jen ze zakladky, takze celkem vic nez 50%...

ltr33    Mně se zdá, že každý debil se už ohání dysgrafií...Snad tak 5% ze všech co píšou, že to mají to opravdu má...ltr33ltr3311336    23.7.2014 17:39 ltr33

Mně se zdá, že každý debil se už ohání dysgrafií...Snad tak 5% ze všech co píšou, že to mají to opravdu má...

zoltan chivay    Boha lognu koukám 12 nepřečtených komentářů k tomuto tématu.... a nestačím se divit :D vy se ještě pořád hádáte kvůli takové prkotině jako je lokalizace? Řešte radši hru jako takovou ne?zoltan chivayzoltan-chivay27149    19.7.2014 22:00 zoltan chivay

Boha lognu koukám 12 nepřečtených komentářů k tomuto tématu.... a nestačím se divit :D vy se ještě pořád hádáte kvůli takové prkotině jako je lokalizace? Řešte radši hru jako takovou ne?

ThainDegu člen redakce   2x   Co to má být za flame kluci ? To se jako kvůli jazyku budete hádat? ...ThainDeguthaindegu27578    19.7.2014 21:24 ThainDegu

Co to má být za flame kluci ? To se jako kvůli jazyku budete hádat? ...

MartinCZ80    Chepa: jestli je to na mne tak ne neumim jsem disgrafik a mám to i potvrzené od doktora a ne už se zato nestidim prostě to ignoruju.MartinCZ80martincz806037    19.7.2014 17:52 MartinCZ80

Chepa: jestli je to na mne tak ne neumim jsem disgrafik a mám to i potvrzené od doktora a ne už se zato nestidim prostě to ignoruju.

Kolousek001     Chepa: Myslíš, že nevím co to znamená? Já tu nikdy neřekl že anglicky neumím ani slovo. Jenom že neumím na tak dobré úrovni abych si hry užil na 100% tzn pochopit prakticky všechno a to je trochu rozdíl víš :)

A naučit bych se možná časem chtěl, ale nemám na to teď čas a ani prostředky protože ty jsou potřeba, na netu se to fakt nikdo nenaučí pořádně.

Ale proč to vysvětlovat někomu kdo žije v úplně jiným světě :) ... Přestěhuj se někam pryč jestli si to už neudělal a dej pokoj. Znám spoustu lidí co v mým věku anglicky neumí nebo umí málo a nikdo si nestěžuje. Víš v mojí generaci bylo dost lidí co si dávali na škole ještě němčinu a angličtina se neřešila na základce ani na střední ...
Kolousek001kolousek00128103
    19.7.2014 16:26
Kolousek001

Chepa: Myslíš, že nevím co to znamená? Já tu nikdy neřekl že anglicky neumím ani slovo. Jenom že neumím na tak dobré úrovni abych si hry užil na 100% tzn pochopit prakticky všechno a to je trochu rozdíl víš :)

A naučit bych se možná časem chtěl, ale nemám na to teď čas a ani prostředky protože ty jsou potřeba, na netu se to fakt nikdo nenaučí pořádně.

Ale proč to vysvětlovat někomu kdo žije v úplně jiným světě :) ... Přestěhuj se někam pryč jestli si to už neudělal a dej pokoj. Znám spoustu lidí co v mým věku anglicky neumí nebo umí málo a nikdo si nestěžuje. Víš v mojí generaci bylo dost lidí co si dávali na škole ještě němčinu a angličtina se neřešila na základce ani na střední ...

Chepa   1x   Piše někdo, kdo neumí psát ani česky :Dodkaz ]Chepachepa9532    19.7.2014 15:59 Chepa

Piše někdo, kdo neumí psát ani česky :Dodkaz ]

MartinCZ80    Chepa: už jdi do pr...e ty tvoje komentáře jsou děs no tak mluvíš dobře anglicky a co to se ztoho jako máme posrat nebo co já třeba neumim anglicky od doby co jsem měl uraz hlavy jistě pár slovíček zvládnu ale to je asi tak všechno. Jestly di vadí že nemluvíme nebo nechceme mluvit anglicky tak se třeba přestěhuj někam kde se tak mluví nám je to upr...e a nazdar.MartinCZ80martincz806037    19.7.2014 15:36 MartinCZ80

Chepa: už jdi do pr...e ty tvoje komentáře jsou děs no tak mluvíš dobře anglicky a co to se ztoho jako máme posrat nebo co já třeba neumim anglicky od doby co jsem měl uraz hlavy jistě pár slovíček zvládnu ale to je asi tak všechno. Jestly di vadí že nemluvíme nebo nechceme mluvit anglicky tak se třeba přestěhuj někam kde se tak mluví nám je to upr...e a nazdar.

Chepa   2x   Tak ses doslova ignorant. Kdyby jsi byl nějakej veterán co žije v minulosti socialismu tak neřeknu, ale mladej člověk v tehle době? Rofl. Pak ti nezbýva, než jen brečet u her co nemaj lokalizaci. A povím ti jedno, deal with it. (promin znamená to "smiř se stím") Protože nikoho nezajima naše mala zemička a neposere se pro ni delat překlady her, které maj 2000 normostran.

--- Tvl nečekal sem, že uvidím někdy člověka co nejen, že to neumí ale ještě to ani umět nechce :D
Chepachepa9532
    19.7.2014 15:20
Chepa

Tak ses doslova ignorant. Kdyby jsi byl nějakej veterán co žije v minulosti socialismu tak neřeknu, ale mladej člověk v tehle době? Rofl. Pak ti nezbýva, než jen brečet u her co nemaj lokalizaci. A povím ti jedno, deal with it. (promin znamená to "smiř se stím") Protože nikoho nezajima naše mala zemička a neposere se pro ni delat překlady her, které maj 2000 normostran.

--- Tvl nečekal sem, že uvidím někdy člověka co nejen, že to neumí ale ještě to ani umět nechce :D

Kolousek001   1x    Chepa: A nejseš zabedněnec spíš náhodou ty se svým arogantním a trapným přístupem? já sem největší machr vlastně, že ano?

Za tím že ho k životu nepotřebuješ si stojím, koho zajíá že děláš v nějaký firmě kde tlacháš s holanďanama a američanama? ikhoo myslíš že jako v každý práci na světě se tlachá s cizincema? Vzpamatuj se a umět "plynule" opakuji plynule anglicky že ej standart? :D fakt se musím smát co si dneska lidi nemyslí, alebrát ti tto nebudu určitě máš super dobře placenou práci a umíš jazyk takžejistě závist...
Kolousek001kolousek00128103
    19.7.2014 13:51
Kolousek001

Chepa: A nejseš zabedněnec spíš náhodou ty se svým arogantním a trapným přístupem? já sem největší machr vlastně, že ano?

Za tím že ho k životu nepotřebuješ si stojím, koho zajíá že děláš v nějaký firmě kde tlacháš s holanďanama a američanama? ikhoo myslíš že jako v každý práci na světě se tlachá s cizincema? Vzpamatuj se a umět "plynule" opakuji plynule anglicky že ej standart? :D fakt se musím smát co si dneska lidi nemyslí, alebrát ti tto nebudu určitě máš super dobře placenou práci a umíš jazyk takžejistě závist...

Geralt z Rivie    Právě, že díky hrám tu Angličtinu umím. Jasně, že né všechno, ale část určitě.Geralt z Riviegeralt-z-rivie17274    19.7.2014 13:01 Geralt z Rivie

Právě, že díky hrám tu Angličtinu umím. Jasně, že né všechno, ale část určitě.

Chepa   1x   Jak hrotit ? To je fuk ze bez ni zijes ted ale co práce atd? Víš, že dneska umět plynule anglicky je skoro už standard? Co já bych v práci dělal kdybych se s těma indama, holandanama, anglánama nebo američanama nemohl domluvit? Na hry seru dnes ten jazyk potřebuješ k životu. A to že je to nesmysl si namlouváš ty sám, protože seš línej se to naučit. Tenhle narod je fakt banda zabedněnců.Chepachepa9532    19.7.2014 12:43 Chepa

Jak hrotit ? To je fuk ze bez ni zijes ted ale co práce atd? Víš, že dneska umět plynule anglicky je skoro už standard? Co já bych v práci dělal kdybych se s těma indama, holandanama, anglánama nebo američanama nemohl domluvit? Na hry seru dnes ten jazyk potřebuješ k životu. A to že je to nesmysl si namlouváš ty sám, protože seš línej se to naučit. Tenhle narod je fakt banda zabedněnců.

Kolousek001   1x   Já bez ní žiju uplně normálně už i 3 roky skoro pracuju a nikdy sem jí nepotřeboval max v těch hrách toje jedinej případ ... ale kvůli blbejm hrám to hrotit? zvlášť když by měly bejt lokalizovaný už z principu když za to platím.

To je jen váš vysněnej svět kdy se všude bude mluvit anglicky, nejradši byste to tady zavedli jao úřední jazyk, ale všechno ej to nesmysl. TO se spíš učte čínsky.
Kolousek001kolousek00128103
    19.7.2014 12:40
Kolousek001

Já bez ní žiju uplně normálně už i 3 roky skoro pracuju a nikdy sem jí nepotřeboval max v těch hrách toje jedinej případ ... ale kvůli blbejm hrám to hrotit? zvlášť když by měly bejt lokalizovaný už z principu když za to platím.

To je jen váš vysněnej svět kdy se všude bude mluvit anglicky, nejradši byste to tady zavedli jao úřední jazyk, ale všechno ej to nesmysl. TO se spíš učte čínsky.

Chepa   1x   Určitě bez ní muzeš žít ale jak ? :) dnes je Angličtina všude a bude to víc a víc.Chepachepa9532    19.7.2014 12:16 Chepa

Určitě bez ní muzeš žít ale jak ? :) dnes je Angličtina všude a bude to víc a víc.

Kolousek001   2x   Angličtina je jednoduchá a jednoduše se de naučit a potřebuju jí v životě jinak umřu? Prosím řekni víc ....

Tyhle kraviny to je balzám pro moje uši :D
Kolousek001kolousek00128103
    19.7.2014 11:57
Kolousek001

Angličtina je jednoduchá a jednoduše se de naučit a potřebuju jí v životě jinak umřu? Prosím řekni víc ....

Tyhle kraviny to je balzám pro moje uši :D

ltr33    Alfajk stráhat body za to, že neumíš jazyk, který je jednoduchý a můžeš se ho kdylovi a jednoduše naučit a hlavně ho potřebuješ v životě je pokrytecké...
jinak co jsem četl na konkurečním webu tak čeština by měla být do 3 týdnu v betě
ltr33ltr3311336
    18.7.2014 22:15
ltr33

Alfajk stráhat body za to, že neumíš jazyk, který je jednoduchý a můžeš se ho kdylovi a jednoduše naučit a hlavně ho potřebuješ v životě je pokrytecké...
jinak co jsem četl na konkurečním webu tak čeština by měla být do 3 týdnu v betě

Alfajk    sam jsem premejslel, jestli dat 9 nebo 10, ale vzhledem k tomu, ze anglicky umim tak nejak prumerne, nemuzu si hru uzivat naplno a odkladam ji k ledu z duvodu chybejici lokalizace a za to strhavam bod, hru jsem jentak natuknul a chvili zkousel, neprosel jsem ji nijak do hloubky, ale je to proste pecka, za me tedy 9/10

vsechny predchozi hry od Larianu meli fanouskovskou ceskou lokalizaci, doufam ze se i dnes najde nekdo ochotny, kdo by se na cestine podilel, ja jsme treba zkusil kontaktovat cesky vydavatele (comgad, topcd, cenega, X7one) a nikdo s tim nechce mit nic spolecnyho, zkratka radost u nich nakupovat...

nevite nekdo nahodou neco o pripadnym fan prekladu?
Alfajkalfajk16671
    18.7.2014 00:29
Alfajk

sam jsem premejslel, jestli dat 9 nebo 10, ale vzhledem k tomu, ze anglicky umim tak nejak prumerne, nemuzu si hru uzivat naplno a odkladam ji k ledu z duvodu chybejici lokalizace a za to strhavam bod, hru jsem jentak natuknul a chvili zkousel, neprosel jsem ji nijak do hloubky, ale je to proste pecka, za me tedy 9/10

vsechny predchozi hry od Larianu meli fanouskovskou ceskou lokalizaci, doufam ze se i dnes najde nekdo ochotny, kdo by se na cestine podilel, ja jsme treba zkusil kontaktovat cesky vydavatele (comgad, topcd, cenega, X7one) a nikdo s tim nechce mit nic spolecnyho, zkratka radost u nich nakupovat...

nevite nekdo nahodou neco o pripadnym fan prekladu?

Moppy   1x   Pro hardcore hráče a žádné čajíčkářeMoppymoppy9018    17.7.2014 21:51 Moppy

Pro hardcore hráče a žádné čajíčkáře

Lišák   1x   Mě spíš rozmazlily nové hry pohodlnějším ovládáním a nadabováním dialogů. Takže když hraju starší kousky, přijdou mi takové kostrbaté (ovládání) a nepřirozené (dabing) . Tahovky taky moc nemusim (pokud navíc zároveň ovládám více postav, nedokážu se tolik sžít se svým hrdinou, na druhou stranu miluju, když mám souputníky, kteří mají, co říct a vztahy mezi nimi - Bioware styl) , ale ani přehnanou akčnost.Lišáklisak29188    17.7.2014 11:22 Lišák

Mě spíš rozmazlily nové hry pohodlnějším ovládáním a nadabováním dialogů. Takže když hraju starší kousky, přijdou mi takové kostrbaté (ovládání) a nepřirozené (dabing) . Tahovky taky moc nemusim (pokud navíc zároveň ovládám více postav, nedokážu se tolik sžít se svým hrdinou, na druhou stranu miluju, když mám souputníky, kteří mají, co říct a vztahy mezi nimi - Bioware styl) , ale ani přehnanou akčnost.

ThainDegu člen redakce    Chepa: Jj magie je v této hře naprosto epickým aspektem. Musím uznat že tahovka je to skutečně náročná občas některé tahy skutečně překvapí tak, že jednomu málem vypadnou oči z důlků :DThainDeguthaindegu27578    17.7.2014 00:35 ThainDegu

Chepa: Jj magie je v této hře naprosto epickým aspektem. Musím uznat že tahovka je to skutečně náročná občas některé tahy skutečně překvapí tak, že jednomu málem vypadnou oči z důlků :D

Chepa    Já sem taky spíš na nové hry a sem už "zlenošil" a chodím podle šipek, ale tohle hrajeme s kamošem v COOPu a fakt je to jedno z nej RPG Co sem hrál. Nesmíš být trupka a zabalit to po par hodinách :) ty prvni hodiny mě nebavily ale tak po 5tym levelu se to rozjede. A to, že je to tahové ? tak prave že tady vynikne to taktizovaní - hrátky s elementy jsou na te hře to nejlepší snad.Chepachepa9532    17.7.2014 00:31 Chepa

Já sem taky spíš na nové hry a sem už "zlenošil" a chodím podle šipek, ale tohle hrajeme s kamošem v COOPu a fakt je to jedno z nej RPG Co sem hrál. Nesmíš být trupka a zabalit to po par hodinách :) ty prvni hodiny mě nebavily ale tak po 5tym levelu se to rozjede. A to, že je to tahové ? tak prave že tady vynikne to taktizovaní - hrátky s elementy jsou na te hře to nejlepší snad.

Geralt z Rivie    ThainDegu: No, tak to já právě nejsem.Geralt z Riviegeralt-z-rivie17274    16.7.2014 22:22 Geralt z Rivie

ThainDegu: No, tak to já právě nejsem.

ThainDegu člen redakce   1x   Geralt z Rivie: Tak ono je to spíše určeno pro oldschool hráče :) Takže to vůbec nevadí :)ThainDeguthaindegu27578    16.7.2014 22:16 ThainDegu

Geralt z Rivie: Tak ono je to spíše určeno pro oldschool hráče :) Takže to vůbec nevadí :)