Uživatel nepřihlášen
Myšlenky a recenze Thaina Degu
RSS kanál blogu
Píše: ThainDegu - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Myšlenky a recenze Thaina Degu

Preview: DayZ - Král survivalu?

Pondělí 25.8.2014 08:50 - Autor: ThainDegu
To se mi líbí

Preview: DayZ - Král survivalu?Jako recenzenta a zapáleného hráče mě skutečně zajímal svět DayZ. Hodně se o něm mluvilo a hodnocení byla většinou pozitivní. Setkal jsem se ale i s těmi, kteří popisovali svět jako prázdné místo bez většího potenciálu. Jednoduše řečeno přehypovaný titul. Možná i proto jsem se rozhodl, že se přesvědčím na vlastní kůži a zjistím, jak na tom tento zombie survival vlastně je.

Simulace přežití

DayZ pro mě začalo v menu. Nastavil jsem si postavu a vybral server a pustil se do hraní. Jakožto na nováčka ve světě BI na mě Chernarus jako celek udělal velký dojem. Mapa je zde hodně rozlehlá a postapokaliptická atmosféra na hráče dýchá snad z každého místa, které objeví.

Poté, co se trošku rozkoukáte na mapě, je potřeba obstarat základní životní potřeby. Vodu, jídlo a zbraň. Po prohledání města najdete větší část toho, co potřebujete. Potraviny jsou zde zastoupeny ovocem a konzervami, které vydrží o poznání déle než čerstvá rostlinná strava. Pro ty co mají smůlu při hledání v domech je tu i příroda, ale bobulky v ní občas nejsou zrovna tím, co by prospělo vašemu žaludku. Příjem tekutin zajišťují plechovky koly, sušené mléko a jezírka. Zbraně a střelivo se nachází ve větším množství hlavně na základnách povětšinou ukrytých v lesích.

Celkově hra nabízí širokou paletu předmětů, které se dají využít řadou různých způsobů. Oblečení je potřeba na výrobu obvazů, ty zastavují krvácení a zachraňují vás od nepříjemné smrti způsobené povětšinou pařáty zombie. Sekera je například dobrá k otevírání plechovek s jídlem.


Obrovský prostor

Jelikož je mapa rozsáhlá, tak jsou na ní rozestaveny města, vesnice a osamělé samoty. Většinou jsou od sebe jednotlivé osídlení vzdáleny celkem hodně slušnou řádkou kilometrů. Prozatím ve hře však není jiný způsob dopravy než pomocí vašich nohou. Časem budou naštěstí přidána auta a jiné prostředky rychlejší přepravy. Prozatím mi cesta na místo, kde si mí známí vybudovali základnu, zabrala asi pět hodin. Výprava to hodně náročná a hra mi nedala nic zadarmo. Spíše mi neustále vše brala. Cesty a ani města totiž nejsou zrovna bezpečné.

V případě smrti se většinou respawnete na opačném konci mapy, takže vzhledem k vzdálenosti mezi místem úmrtí a spawnem se většinou vyplatí spáchat s vaší postavou sebevraždu. Nemá smysl totiž běžet deset kilometrů, jelikož vás pravděpodobně znovu něco zabije.


Armáda nemrtvých

Nepřátelé se zde dělí na dvě skupiny. Živé hráče a nemrtvé zombie, které touží po lidském mase víc než tlusté děti po čokoládě. Náš druh by pro nás nemusel být hrozbou, jelikož má možnosti jak se mezi sebou vypořádat bez jediné kapky krve. Díky provazům, želízkám a pytlům na hlavu. To bychom ovšem nesměli být tak extrémně konfliktní a krvelační. Je pravděpodobné, že vždy když potkáte člověka, tak se vaše setkání zvrhne v krvavou řež. Většinou vyhraje ten, který bude mít v ruce nabytou zbraň. Občas se stane, že narazíte na přátelskou osobu, která netouží jen po vašich předmětech či životě. Ale taková situace nastává skutečně vzácně. Většinou totiž spíše čekají na vyvýšeném místě a při první příležitosti vám pošlou kulku přímo mezi oči.


Nemrtvý se dělí na dvě skupiny. Normální chodci pohybující se po dvou a zdegenerované příšery podobné lidem, které běhají po čtyřech. Dávejte si na ně pozor, když vás spatří, jsou ochotní s vámi jít dlouhé kilometry. Krom vytrvalosti mají ještě pár dalších super schopností. Nebo lépe řečeno bugů. Dokáží vám totiž uškodit i po smrti anebo skrz zamčené dveře. Tím pádem nejste nikde v bezpečí.

Po prvním škrábnutí od zombie většinou začnete krvácet. Vaše postava má zřejmě problém se srážlivostí krve. Jinak si nedokážu vysvětlit to, že i přes malou ranku na vašem těle jednoduše vykrvácíte. Spáry nemrtvých jsou zřejmě napuštěny jedem, který vytváří ránu, jenž se bez obvazů nezacelí.


Něco tu schází

Poté, co jsem se dostal do menu, měla hra možnost ještě jednou spadnout. Po následném nastartování jsem se konečně dostal do světa DayZ. Působil na mě celkem zajímavě. Škoda jen, že optimalizace a celkově grafická stránka nejsou zrovna silné základní kameny, na kterých by se zde dalo stavět. Jiné survival tituly mi v tomto směru rozhodně nabídly víc. Pro příklad bych uvedl The Forest či dokonce i ne moc povedený Nether, který si hraje na dokončenou hru.

DayZ podle mě postrádá větší smysl pro delší dobu hraní. Jelikož nedává moc šancí k rozvoji. Dvanáct hodin hrajete a snažíte se nedělat chyby a pak vás odpráskne maník, který s rukou v kalhotách čeká na všechny přeživší, co jdou okolo. A vzhledem k rozloze celé mapy a random spawnu vás to v ten moment naštve tolik, že hru na několik hodin či dokonce dní vypnete. Popřípadě vás zabije buglá zombie útočící skrz dveře či zeď. Hráč by měl být sice opatrný a dávat si pozor, ale aby prošel celou Černorus beze smrti, musel by mít na sobě pravděpodobně neviditelný plášť, kterým disponoval Harry Potter. Jinak si totiž díky frekvenci ostřelovačů klidný průchod nedokážu představit.

Jaký je tedy prozatím princip survivalu v DayZ? Jíst, pít a zabíjet. Nic víc prozatím očekávat nemůžete. Vaše postava je plně závislá na městech či vesnicích, jelikož plody lesa nejsou nejlepším způsobem, jak zahnat hlad.


Přežiješ?

Hra je prozatím ve stádiu early access, takže některé negativa, která jsem o pár řádků výš vypsal, se mohou časem změnit v pozitivní aspekty. Nic se v těchto momentech nedá určit zcela sto procentně. I přes špatnou optimalizaci a bugy jsem si DayZ celkem užil. Bez problému ho mohu již v tuto chvíli doporučit hráčům, kteří hledají zajímavý survival, od kterého moc nečekají. Jde zde čistě jen o přežití ve skutečně surovém světě, který nikomu nedá nic zadarmo. Milovníci tohoto žánru se tedy mají na co těšit. Jediné v co skutečně doufám je to, aby tento titul nedopadl jako jiné ea survivaly, které vychází nedodělané a bugy se v nich prakticky po vydání již neřeší.


DayZ na PC Hodnocení hry
Těším se
  • Zajímavý svět
  • Povedený crafting
  • Nová setkání
  • Auta a jiné způsoby rychlejšího cestování
  • Lov zvěře a nemrtvých
Bojím se
  • Komunity
  • Že hra stále bude postrádat větší důvod v ní zůstat
  • Nedodělané hry i po vydání
Shrnutí: Na trhu je spousta survival her. DayZ je podle mého mírně přeceňován. Časem se možná stanem králem tohoto žánru ale prozatím na mě působí dost průměrným dojmem. Autoři prakticky shrábly peníze a práce nejde moc vidět.
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
DayZ na PCScreenshoty ze hry
Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ Screenshot ze hry DayZ
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Preview: DayZ - Král survivalu?
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Semuel    czmajkl: No se zvířaty tam je interakce a to taková že ho zabiješ a maso si poté mužeš uvařit a kožešinu využiješ na tvorbu třeba batohu. Ale jo máš pravdu zvířata jsou tam na nic (maso a kuže) .... No a k COD hra možná není špatná mě nesedí, ale rvát do Dayz perky je jako by jsi je chtěl v armě...Prostě jak v armě tak v DayZ je ti odměnou umění taktiky a přesné střelby v nutných situacích. Louky a lesy klidně využívej ale to bylo na Dega v souvislosti s tím že měl pocit že tam je málo lidí, sám mám v lese postavený stan a v něm loot.Semuelsemuel7507    27.8.2014 21:19 Semuel

czmajkl: No se zvířaty tam je interakce a to taková že ho zabiješ a maso si poté mužeš uvařit a kožešinu využiješ na tvorbu třeba batohu. Ale jo máš pravdu zvířata jsou tam na nic (maso a kuže) .... No a k COD hra možná není špatná mě nesedí, ale rvát do Dayz perky je jako by jsi je chtěl v armě...Prostě jak v armě tak v DayZ je ti odměnou umění taktiky a přesné střelby v nutných situacích. Louky a lesy klidně využívej ale to bylo na Dega v souvislosti s tím že měl pocit že tam je málo lidí, sám mám v lese postavený stan a v něm loot.

czmajkl   1x   Semuel: Upřímně, mám na DayZ 150+h a nevím, jestli to považuješ za dostatek času na to abych se s hrou seznámil, ale autor nemá zrovna neobjektivní poznámky. Ano, některé jsou trochu zastaralé, ale ty zvířata jsou tam absolutně nevyužitá a interakce s nimi je také minimální. Chceš to srovnávat s CoD, ale CoD není špatná hra, pokud nevíš, tak hlavní problém u CoD je ten, že už přes cca. 7 let recykluje herní prvky a já v tom nevidím důvod proč DayZ by nemohl využít nějaký ten kladný prvek (jako např. perky, ale říkej si tomu třeba zkušenosti) . Mimochodem, říkáš, že nemá chodit po "loukách a lesích" no promiň, ale ta interakce s lidmi by neměla být vymezena jenom na vojenská zařízení a města.czmajklczmajkl12806    27.8.2014 20:43 czmajkl

Semuel: Upřímně, mám na DayZ 150+h a nevím, jestli to považuješ za dostatek času na to abych se s hrou seznámil, ale autor nemá zrovna neobjektivní poznámky. Ano, některé jsou trochu zastaralé, ale ty zvířata jsou tam absolutně nevyužitá a interakce s nimi je také minimální. Chceš to srovnávat s CoD, ale CoD není špatná hra, pokud nevíš, tak hlavní problém u CoD je ten, že už přes cca. 7 let recykluje herní prvky a já v tom nevidím důvod proč DayZ by nemohl využít nějaký ten kladný prvek (jako např. perky, ale říkej si tomu třeba zkušenosti) . Mimochodem, říkáš, že nemá chodit po "loukách a lesích" no promiň, ale ta interakce s lidmi by neměla být vymezena jenom na vojenská zařízení a města.

Semuel   4x   ThainDegu: Pokud vím tak si tu tykáme odjakživa....Semuelsemuel7507    27.8.2014 20:09 Semuel

ThainDegu: Pokud vím tak si tu tykáme odjakživa....

ThainDegu člen redakce    Semuel: Jsme si potykali ? Nevím o tom tak si to laskavě odpusť.ThainDeguthaindegu27578    27.8.2014 20:07 ThainDegu

Semuel: Jsme si potykali ? Nevím o tom tak si to laskavě odpusť.

Semuel    Přesto ti napíšu. Není to má oblibená hra. Ano hru hraju a proto jsem reagoval na nesmyslné věci co Autor psal. Nic tě neopravnuje tu startovat na lidi co řeknou fakta o hře když evidentně autor neměl tu peči hru prozkoumat. A o snašení toho či onoho si pokecej s Ondrou!Semuelsemuel7507    27.8.2014 20:05 Semuel

Přesto ti napíšu. Není to má oblibená hra. Ano hru hraju a proto jsem reagoval na nesmyslné věci co Autor psal. Nic tě neopravnuje tu startovat na lidi co řeknou fakta o hře když evidentně autor neměl tu peči hru prozkoumat. A o snašení toho či onoho si pokecej s Ondrou!Komentář byl autorem naposledy upraven 27.8.2014 20:16

Původní verze před úpravami:Přesto ti napíšu. Není to má oblibená hra. Ano hru hraju a proto jsem reagoval na nesmyslné věci co Autor psal. Přesto že máte společně Herní Magazín tě neopravnuje tu startovat na lidi co řeknou fakta o hře když evidentně autor neměl tu peči hru prozkoumat. A o snašení toho či onoho si pokecej s Ondrou!

draco666    Semuel je zakomplexovany trtko...staci ignorovat. . clovek si dovoli mat na jeho oblubenu hru iny nazor ako on a to nevie zniest...hovori tu o inteligencii a sam sa sprava ako clovek s IQ mensim nez je teplota na plute...
P. S. na tvoje trapne komentare nereagujem, takze sa ani nemusis namahat nieco pisat ;)
draco666draco6662126
    27.8.2014 19:56
draco666

Semuel je zakomplexovany trtko...staci ignorovat. . clovek si dovoli mat na jeho oblubenu hru iny nazor ako on a to nevie zniest...hovori tu o inteligencii a sam sa sprava ako clovek s IQ mensim nez je teplota na plute...
P. S. na tvoje trapne komentare nereagujem, takze sa ani nemusis namahat nieco pisat ;)

ThainDegu člen redakce    Semuel: Mě už je jedno co říkáš. To jak na tom jsi rozumově jsi už předvedl měj se.ThainDeguthaindegu27578    27.8.2014 13:58 ThainDegu

Semuel: Mě už je jedno co říkáš. To jak na tom jsi rozumově jsi už předvedl měj se.

Amic   1x   Semuel: Tak když je ti buřt, co mele, proč pořád reaguješ na jeho slova?Amicamic10489    27.8.2014 13:57 Amic

Semuel: Tak když je ti buřt, co mele, proč pořád reaguješ na jeho slova?

Semuel    Degu: Já narozdíl od tebe v DayZ byl dele jak den nebo týden. Já si na hru dělám obrázek po X dnech ne po X minutách! A své blbé kecy zkoušej na své blízké mě je buřt co meleš!Semuelsemuel7507    27.8.2014 13:52 Semuel

Degu: Já narozdíl od tebe v DayZ byl dele jak den nebo týden. Já si na hru dělám obrázek po X dnech ne po X minutách! A své blbé kecy zkoušej na své blízké mě je buřt co meleš!

ThainDegu člen redakce   1x   Amic: Pravda je totiž jen to co říká on. Z jeho příspěvků je to celkem jasně zřetelné :)ThainDeguthaindegu27578    27.8.2014 13:36 ThainDegu

Amic: Pravda je totiž jen to co říká on. Z jeho příspěvků je to celkem jasně zřetelné :)

Amic   1x   Semueli, ty máš vážně zajímavý způsob přednášení své "pravdy".Amicamic10489    27.8.2014 13:32 Amic

Semueli, ty máš vážně zajímavý způsob přednášení své "pravdy".

Semuel    Degu: Reagoval jsem na tebe? Ne tak zalez zpět do nory!Semuelsemuel7507    27.8.2014 13:29 Semuel

Degu: Reagoval jsem na tebe? Ne tak zalez zpět do nory!

Semuel   1x   Amic: To je svoboda slova. A když je Degu lhář tak proč to neříct. Klidnit se nemusím když je to takový srab že 10x smaže dukaz toho že hra muže vypadat líp a funguje o 90% líp než on píše.Semuelsemuel7507    27.8.2014 13:23 Semuel

Amic: To je svoboda slova. A když je Degu lhář tak proč to neříct. Klidnit se nemusím když je to takový srab že 10x smaže dukaz toho že hra muže vypadat líp a funguje o 90% líp než on píše.

Amic   3x   Semuel: Nemyslíš si, že by ses měl trochu klidnit? Místo toho, abys mu nadával do lháře, sraba, tak bys mohl zvolit mírnější přístup na vyjádření svého nesouhlasu s autorem. .Amicamic10489    27.8.2014 11:29 Amic

Semuel: Nemyslíš si, že by ses měl trochu klidnit? Místo toho, abys mu nadával do lháře, sraba, tak bys mohl zvolit mírnější přístup na vyjádření svého nesouhlasu s autorem. .

ThainDegu člen redakce   1x   Semuel: děkuji. Komedie je konečně u konce. Ignorant jsi možná tak ty. A ještě k tomu si hraješ na chytrého. Měj se a už nepiš.
Ty sereš články ? Hmm tak to jsi můj hrdina :)
Prakticky jsi mi ukázal, že když má člověk jiný názor, tak do něj jednoduše potřebuješ valit klíny :)
ThainDeguthaindegu27578
    27.8.2014 10:50
ThainDegu

Semuel: děkuji. Komedie je konečně u konce. Ignorant jsi možná tak ty. A ještě k tomu si hraješ na chytrého. Měj se a už nepiš.
Ty sereš články ? Hmm tak to jsi můj hrdina :)
Prakticky jsi mi ukázal, že když má člověk jiný názor, tak do něj jednoduše potřebuješ valit klíny :)Komentář byl autorem naposledy upraven 27.8.2014 11:23

Původní verze před úpravami:Semuel: děkuji. Komedie je konečně u konce. Ignorant jsi možná tak ty. A ještě k tomu si hraješ na chytrého. Měj se a už nepiš.
Ty sereš články ? Hmm tak to jsi můj hrdina :)

Semuel    Prý agresivní lol najdi si to ve slovníku. :-D No když to takhle rozjede staré Pc a to tvé na ten hnus co jsi prezentoval tak optimalizací to vážně nebude, to spíš bude problem mezi židlí a klavesnicí ! ! Tím končím nemám zajem si tu psát s ignorantem co si myslí že když něco vy.... tak je to dobré!Semuelsemuel7507    27.8.2014 10:44 Semuel

Prý agresivní lol najdi si to ve slovníku. :-D No když to takhle rozjede staré Pc a to tvé na ten hnus co jsi prezentoval tak optimalizací to vážně nebude, to spíš bude problem mezi židlí a klavesnicí ! ! Tím končím nemám zajem si tu psát s ignorantem co si myslí že když něco vy.... tak je to dobré!

ThainDegu člen redakce    Semuel: Ty jsi ale agresivní lolek . Úžasně optimalizovaná hra.ThainDeguthaindegu27578    27.8.2014 10:41 ThainDegu

Semuel: Ty jsi ale agresivní lolek . Úžasně optimalizovaná hra.

Semuel    Bojíš se že by ti lidi už nežrali ty tvé lži o tom jak špatně je to optimalizované. [ odkaz ]Semuelsemuel7507    27.8.2014 10:39 Semuel

Bojíš se že by ti lidi už nežrali ty tvé lži o tom jak špatně je to optimalizované. [ odkaz ]

ThainDegu člen redakce    
PS: nechápu tu tvůj neustálý protiútok :)
A čím se ti to poštěstilo že jsi právě ty ten objektivní ? :D Zajímavé bylo číst tvých asi 15 komentářů u Alphova Wolfa. Šlo vidět, že akceptuješ cizí názory. A stejně je to i zde.

Ta hra vypadá dobře ? Aha :D :D Tak jo sni dál a měj se. A už nepiš dík.
ThainDeguthaindegu27578
    27.8.2014 10:11
ThainDegu


PS: nechápu tu tvůj neustálý protiútok :)
A čím se ti to poštěstilo že jsi právě ty ten objektivní ? :D Zajímavé bylo číst tvých asi 15 komentářů u Alphova Wolfa. Šlo vidět, že akceptuješ cizí názory. A stejně je to i zde.

Ta hra vypadá dobře ? Aha :D :D Tak jo sni dál a měj se. A už nepiš dík.Komentář byl autorem naposledy upraven 27.8.2014 15:07

Původní verze před úpravami:Semuel: M! tj@88 hned poté co to prasklo článek smazal :) Byl ohledně DLC co si tak pamatuji :D
PS: nechápu tu tvůj neustálý protiútok :)
A čím se ti to poštěstilo že jsi právě ty ten objektivní ? :D Zajímavé bylo číst tvých asi 15 komentářů u Alphova Wolfa. Šlo vidět, že akceptuješ cizí názory. A stejně je to i zde.

Ta hra vypadá dobře ? Aha :D :D Tak jo sni dál a měj se. A už nepiš dík.

Semuel    ThainDegu: Koho jsem ti daval za příklad a kopíroval?
Já nemám to co pro psaní je nutné a proto se do toho neseru ale poznám špatný článek.
Psal jsem to slušně ale když si to vyložíš jako uražku tak to není má chyba.
Čtu je jak už jsem psal pro pobavení, líp pak ocením kvalitní članky.
a ne není to proto že ho mám v přátelích, když napíše něco s čím nesouhlasím tak mu to taky oponuji, to že ty nejsi objektivní neznamená že i já musím být také!
K hlouposti o tom že jsi si rozlišení nevybral se nevyadřuji, jen jeden fakt i na 5 le starím Pc to vypadá lip jak na tvých obrazkách. Obrázek z 5 let starého PC [ odkaz ]
Semuelsemuel7507
    27.8.2014 10:04
Semuel

ThainDegu: Koho jsem ti daval za příklad a kopíroval?
Já nemám to co pro psaní je nutné a proto se do toho neseru ale poznám špatný článek.
Psal jsem to slušně ale když si to vyložíš jako uražku tak to není má chyba.
Čtu je jak už jsem psal pro pobavení, líp pak ocením kvalitní članky.
a ne není to proto že ho mám v přátelích, když napíše něco s čím nesouhlasím tak mu to taky oponuji, to že ty nejsi objektivní neznamená že i já musím být také!
K hlouposti o tom že jsi si rozlišení nevybral se nevyadřuji, jen jeden fakt i na 5 le starím Pc to vypadá lip jak na tvých obrazkách. Obrázek z 5 let starého PC [ odkaz ]Komentář byl autorem naposledy upraven 27.8.2014 10:40

Původní verze před úpravami:ThainDegu: Koho jsem ti daval za příklad a kopíroval?
Já nemám to co pro psaní je nutné a proto se do toho neseru ale poznám špatný článek.
Psal jsem to slušně ale když si to vyložíš jako uražku tak to není má chyba.
Čtu je jak už jsem psal pro pobavení, líp pak ocením kvalitní članky.
a ne není to proto že ho mám v přátelích, když napíše něco s čím nesouhlasím tak mu to taky oponuji, to že ty nejsi objektivní neznamená že i já musím být také!
K hlouposti o tom že jsi si rozlišení nevybral se nevyadřuji, jen jeden fakt i na 5 le starím Pc to vypadá lip jak na tvých obrazkách.

ThainDegu člen redakce    Semuel: A jaké podle tebe mám rozlišení. Já bych řekl, že mám max co tam prozatím jde. Komp mám na hodně dobré úrovni, takže jsem si to rozlišení rozhodně nevybral schválně :D
Podle tebe píšu jen špatné články tak je prostě nečti je to skutečně jednoduché.
Jinak ten co si mi ho minule dával za příklad, kopíroval z cizích stránek.
Pravdu unesu. Ale za předpokladu, že je napsaná slušně.
Tak ten článek sepiš.

Není to tím že ho máš ve friendlistu?
ThainDeguthaindegu27578
    27.8.2014 09:46
ThainDegu

Semuel: A jaké podle tebe mám rozlišení. Já bych řekl, že mám max co tam prozatím jde. Komp mám na hodně dobré úrovni, takže jsem si to rozlišení rozhodně nevybral schválně :D
Podle tebe píšu jen špatné články tak je prostě nečti je to skutečně jednoduché.
Jinak ten co si mi ho minule dával za příklad, kopíroval z cizích stránek.
Pravdu unesu. Ale za předpokladu, že je napsaná slušně.
Tak ten článek sepiš.

Není to tím že ho máš ve friendlistu?

Semuel    Já žadnou valku nezačal jen Jen Pan Degu neunese pravdu. "Hraju to na takové rozlišení jaké ta výborně optimalizovaná hra dovoluje" To je zajímavé já nemám zase tak nadupanej komp ale v tomhle rozlišení bych to nehrál.
A nikdo tě neuráží, pouze konstauji fakta že jsi neobjetivní a o hře nevíš ani 10% z toho co tam je a přesto máš odvahu o tom psát, to je k zamyšlení. Krom toho že jsi "srab" jsem tě ani jednou neurazil jen jsem řekl svuj nazor na tvou tvorbu. A nejsem milovník DayZ, jen si myslím že si hra zaslouží hodnocení od lidi co v ní nějakou dobu stráví a ne od lidi co to pustí chvilku to hrají a pak o tom napíšou špatný článek.

PS: To že napíšeš kvanta članku neznamená že i kvalita tomu odpovídá! Vem si Alphonse nepíše o každem prdu ale když něco vydá tak to má kvalitu!
Semuelsemuel7507
    27.8.2014 09:37
Semuel

Já žadnou valku nezačal jen Jen Pan Degu neunese pravdu. "Hraju to na takové rozlišení jaké ta výborně optimalizovaná hra dovoluje" To je zajímavé já nemám zase tak nadupanej komp ale v tomhle rozlišení bych to nehrál.
A nikdo tě neuráží, pouze konstauji fakta že jsi neobjetivní a o hře nevíš ani 10% z toho co tam je a přesto máš odvahu o tom psát, to je k zamyšlení. Krom toho že jsi "srab" jsem tě ani jednou neurazil jen jsem řekl svuj nazor na tvou tvorbu. A nejsem milovník DayZ, jen si myslím že si hra zaslouží hodnocení od lidi co v ní nějakou dobu stráví a ne od lidi co to pustí chvilku to hrají a pak o tom napíšou špatný článek.

PS: To že napíšeš kvanta članku neznamená že i kvalita tomu odpovídá! Vem si Alphonse nepíše o každem prdu ale když něco vydá tak to má kvalitu!

vajajo    V některých věcích má Samuel pravdu, ale nevidím důvod pro takovou válku :Dvajajovajajo13735    27.8.2014 09:29 vajajo

V některých věcích má Samuel pravdu, ale nevidím důvod pro takovou válku :D

ThainDegu člen redakce    Semuel: Dojímáš mě. Na konci jak je zřejmé nejde vidět hodnocení. Takže to asi recenze nebude. Zkus u toho zapojit mozek.
Nehraju CoD ani BF protože je tu spousta dalších o hodně kvalitnějších her? Jinak jsem ale neřekl, že jsem ho nikdy nehrál.
Ok jsem k smíchu lepší než si honit ego na blogové diskuzi... Má cenu ti vůbec odpovídat? Stejně si najdeš zas další důvod k tomu mě urážet :)
Hraju to na takové rozlišení jaké ta výborně optimalizovaná hra dovoluje :D :D Ty milovníku DayZ
ThainDeguthaindegu27578
    27.8.2014 09:22
ThainDegu

Semuel: Dojímáš mě. Na konci jak je zřejmé nejde vidět hodnocení. Takže to asi recenze nebude. Zkus u toho zapojit mozek.
Nehraju CoD ani BF protože je tu spousta dalších o hodně kvalitnějších her? Jinak jsem ale neřekl, že jsem ho nikdy nehrál.
Ok jsem k smíchu lepší než si honit ego na blogové diskuzi... Má cenu ti vůbec odpovídat? Stejně si najdeš zas další důvod k tomu mě urážet :)
Hraju to na takové rozlišení jaké ta výborně optimalizovaná hra dovoluje :D :D Ty milovníku DayZ

Semuel    Tak za prvé tvuj blog má nějaký nadpis +"Jako recenzenta a zapáleného hráče mě skutečně zajímal svět DayZ. " a za druhé nevidím že by jsi tu někde měl napsané že je to preview. No ono by to chtělo přemyšlet Jsi recenzen a zapalený hrač ale "Jinak CoD ani BF nehraji" Objektivní to člověk jsi. Fakt jsi k smíchu ani do ust si nevidíš a chceš omluvu za to že ani neumíš specifikovat co to vlastně píšeš, Lol No a jestli obrázky jsou od tebe tak hamba ti že to hraješ v rozlišení snad 800x640Semuelsemuel7507    27.8.2014 09:17 Semuel

Tak za prvé tvuj blog má nějaký nadpis +"Jako recenzenta a zapáleného hráče mě skutečně zajímal svět DayZ. " a za druhé nevidím že by jsi tu někde měl napsané že je to preview. No ono by to chtělo přemyšlet Jsi recenzen a zapalený hrač ale "Jinak CoD ani BF nehraji" Objektivní to člověk jsi. Fakt jsi k smíchu ani do ust si nevidíš a chceš omluvu za to že ani neumíš specifikovat co to vlastně píšeš, Lol No a jestli obrázky jsou od tebe tak hamba ti že to hraješ v rozlišení snad 800x640

ThainDegu člen redakce   1x   Aha takže ty mě vlastně neurážíš :) :D Hmm byl jsem na plném serveru a stejně jsem moc velké štěstí neměl. Tak mé články nečti když jsou podle tebe na h. Jinak CoD ani BF nehraji, takže nevím proč to tak krásně vytahuješ. Stále jsi ještě nenapsal: Ano chápu, že to není recenze v prvním komentu jsem napsal hovadinu. Dočkám se anebo mě budeš nadále urážet ?
vajajo: Má chyba thx :)
ThainDeguthaindegu27578
    27.8.2014 09:11
ThainDegu

Aha takže ty mě vlastně neurážíš :) :D Hmm byl jsem na plném serveru a stejně jsem moc velké štěstí neměl. Tak mé články nečti když jsou podle tebe na h. Jinak CoD ani BF nehraji, takže nevím proč to tak krásně vytahuješ. Stále jsi ještě nenapsal: Ano chápu, že to není recenze v prvním komentu jsem napsal hovadinu. Dočkám se anebo mě budeš nadále urážet ?
vajajo: Má chyba thx :)

vajajo   2x   Jo a taková drobnost jak píšeš k té hydrataci. Všechna voda je momentálně pitná tj. všechna jezírka atd. Bez rizika.vajajovajajo13735    27.8.2014 09:07 vajajo

Jo a taková drobnost jak píšeš k té hydrataci. Všechna voda je momentálně pitná tj. všechna jezírka atd. Bez rizika.

Semuel    No tak vyzkoušej vlezt na plnější servr srabe a budeš tam mít víc lidí. Jak tu psal vajajo tvuj pohled mi přijde spíš jako by jsi o hře jen slyšel ale nehrál jí. Já tvé články taky čtu už jen pro to že se vždy pobavím jak nekompetentní člověk jsi. Chápu že potřebuješ 40 lidí na 5 metrech jako v COD nebo BF ale tím by se vytratil ten pocit survivalu, to že jsi zaslepený trendem skill and win je tvé mínus a nedostatek. Urážej si jak chceš ale mě se dotkne jen inteligentní člověk a to v tvém případě není možné.Semuelsemuel7507    27.8.2014 09:05 Semuel

No tak vyzkoušej vlezt na plnější servr srabe a budeš tam mít víc lidí. Jak tu psal vajajo tvuj pohled mi přijde spíš jako by jsi o hře jen slyšel ale nehrál jí. Já tvé články taky čtu už jen pro to že se vždy pobavím jak nekompetentní člověk jsi. Chápu že potřebuješ 40 lidí na 5 metrech jako v COD nebo BF ale tím by se vytratil ten pocit survivalu, to že jsi zaslepený trendem skill and win je tvé mínus a nedostatek. Urážej si jak chceš ale mě se dotkne jen inteligentní člověk a to v tvém případě není možné.

ThainDegu člen redakce   1x   Semuel: Hodnotit hru ? On je to preview... Ale to asi tobě asi nevysvětlím. 40 Lidí na X kilometrů ti přijde dost ? Tak jo když myslíš hádat se s tebou nebudu. Poté co jsem si přečetl některé tvé názory mi skutečně stačilo. :DThainDeguthaindegu27578    27.8.2014 08:57 ThainDegu

Semuel: Hodnotit hru ? On je to preview... Ale to asi tobě asi nevysvětlím. 40 Lidí na X kilometrů ti přijde dost ? Tak jo když myslíš hádat se s tebou nebudu. Poté co jsem si přečetl některé tvé názory mi skutečně stačilo. :D

Semuel    Opět jsi nezklamal hodnotit hru která ještě není finální je fakt hloupé a smutné. Lidí je tam dost jen nesmíš chodit po loukách a lesích. Něco jsem tu četl i v komentech o perkách, proberte se tohle není COD shit!

ThainDegu: Nechápu že ty mužeš být duležitym členem na nejmenovaném herním webu. (facepalm)
Semuelsemuel7507
    27.8.2014 08:53
Semuel

Opět jsi nezklamal hodnotit hru která ještě není finální je fakt hloupé a smutné. Lidí je tam dost jen nesmíš chodit po loukách a lesích. Něco jsem tu četl i v komentech o perkách, proberte se tohle není COD shit!

ThainDegu: Nechápu že ty mužeš být duležitym členem na nejmenovaném herním webu. (facepalm)